Amerikansk bilkultur i Sverige

Last modified date

Äldre amerikanska bilar har en speciell plats i de flesta svenskars hjärtan och det ser man inte minst på de stora antal bilträffar som anordnas i landet. Här samlas entusiaster från hela landet för att visa upp sina bilar, möta likasinnade och bara hylla den amerikanska bilkulturen. Många som vill köpa en amerikanare importerar den direkt från USA men det går också att hitta flera begagnade modeller i Sverige. Dessa bilar används inte bara på bilträffar utan många hyr även ut sin bil när det vankas student eller bröllop.

Det är svårt att säga varför amerikansk bilkultur är så älskad i Sverige men kanske beror det på att den amerikanska bilindustrin en gång i tiden var så dominerande. Det var så klart något som även avspeglade sig på Sverige. Eller så beror det kanske på den speciella charmen och karaktären som dessa bilar har. För många ägare är det inte bara en amerikansk bil, det handlar om en hel livsstil som är kopplad till denna typ av bilar. Det ser man i allt från hur man klär sig till vilken musik man lyssnar på. Men vilken modell ska man lägga lite extra märke till?

Chevrolet Impala

Chevrolet ligger bakom många klassiska modeller men frågan är om inte Impala är någonting alldeles extra. Den har en speciell design och bara osar klassisk amerikanare. Idag finns det omkring 200 sålda exemplar av denna modell i Sverige så har du tur kanske du får syn på den på en bilträff. Priset ligger på lite mindre än 200 000 kronor.

kalle