Elbilar mer och mer populära

Last modified date

Att utvecklas tar alltid tid – man måste lära sig krypa innan man lär sig att gå. När det kommer till miljötänk och värnande om klimatet kan utvecklingen dock upplevas alltför långsam då forskare återkommande visar på nödvändigheten av en snabb omställning till exempelvis fossilfria bränslen. Framstegen för elbilar har pågått under relativt lång tid, men nu har de nödvändiga processerna förfinats tillräckligt för att de ska börja bli en vanlig syn på våra vägar. Och de blir mer och mer populära.

Utvecklingen på framfart

I Sverige har det tagit lite tid innan intresset för elbilar tagit fart bland folket. Tittar vi på vårt grannland Norge har mängden sålda elbilar där varit enormt mycket större än hos oss. Det är lätt att tro att Sverige inte brytt sig om miljövänliga bilar så mycket, men faktum är att vi bara bidat vår tid. Med fler laddningsstationer längs vägarna och förbättrade bilbatterier har svenskarnas intresse att skaffa elbil börjat vakna och nu börjar vi se de tysta bilarna glida fram på våra gator och vägar mer och mer. Många har en vilja att köra mer miljövänligt, men då utvecklingen av elbilar gått relativt långsamt har de flesta velat vänta tills det blivit värt pengarna. Innan ett köp har blivit aktuellt har de flesta samtidigt väntat in fler laddningsstationer som gör det möjligt att på ett smidigt sätt ägna sig åt mer än bara stadskörning.

Elektriciteten avgörande

En annan fråga som fortfarande är aktuell när gäller elbilar är var elen kommer från. Då bilarna marknadsförs som miljövänliga eftersom de inte avger någon koldioxid, är det lätt att tro att allt är frid och fröjd. Men då bilarna behöver laddas med el så är bilarna bara så miljövänliga som elen de laddas med. Elektriciteten som används kommer ofta från det befintliga elnätet; antingen från allmänna laddningsstationer eller från laddningsboxar där hemma. Är elen miljövänlig blir också elbilen det, men används fossila bränslen att ladda den med påverkas såklart den miljövänliga aspekten. Här blir det då viktigt med medvetna konsumenter som tänker på de olika avtrycken en elbil gör på miljön – och där är ju såklart drivmedlet en stor del.

Gör verklighet av din bildröm

Att köpa bil har alltid varit ett stort steg att ta och det är det fortfarande, speciellt om du är ung. Det finns många vägar att gå för att finansiera ett bilköp men så länge du har en bra ekonomi kommer det inte vara några större problem. Att köpa en elbil är en dröm för många och att göra verklighet av den drömmen är närmre än du tror. Planera i god tid, lägg upp en plan och läs på om bilköp. Det finns också mängder med professionella bilhandlare som med sin trygghet och vana kan hjälpa dig på vägen mot ditt första bilköp.

kalle