Ta ett lån och köp en bra begagnad bil

Last modified date

Behöver du en bil, men plånboken gapar tom? För många av oss är bilen nödvändig. Då kan du behöva ta ett lån för att få råd med en bra begagnad bil.

Låna snabbt till bilköpet

Det finns flera olika sätt att få råd med en bil: spara ihop till hela köpesumman, sälja saker, köpa bil på avbetalning eller ta ett snabblån för att köpa bil. Vilken metod som passar dig beror på din ekonomiska situation. Det beror också på vilken slags affär som du ska göra: köpa bil från en bilfirma eller en bil på Blocket. Om du har problem att köpa en bil på avbetalning kan du göra en mellanvariant och kombinera ett mindre lån med egna pengar. Det ger dig stora friheter att köpa den bil som du behöver inom den prisklass som passar dig. Gå in på https://lanakuten.com för att på ett enkelt sätt låna pengarna som du behöver. Du kan låna mellan 1000-600 000 kronor.

Köp rätt bil

Det är viktigt att du köper en bil som passar dina behov, särskilt när du tar ett lån för att köpa bilen. Tänk igenom hur mycket du kommer att köra, vilken skattesats som bilen kommer att ha samt hur stor bil som du verkligen behöver. Om du till vardags har svårt att få ekonomin att gå ihop är det smart att köpa en mindre bil som drar så lite som möjligt. Det dyra är sällan att köpa en bil, utan att äga den. Ska du köpa en dieselbil bör du köra väldigt mycket och längre sträckor, för att det ska bli en bra ekonomisk affär.

Betala tillbaka lånet

När du tar ett lån är det klokt att alltid göra en egen återbetalningsplan. Banken har ju en återbetalningsplan, men den utgår från deras behov. Ju längre tid som det tar dig att återbetala lånet, desto mer ränta kommer du att betala. Därför kan det vara klokt att du gör en egen plan. Då kommer du också förbättra din privatekonomi och ha mer pengar på bankkontot i långa loppet. Du lånar pengar till bilen, och beslutar dig sedan för att betala av lånet så snabbt som möjligt. Ett tips kan vara att du drar ner på andra utgifter ett par månader. Försök att betala av lånet i snabbare takt, då sparar du pengar och banken kommer också gilla dig mer – vilket är bra för framtiden.

kalle