Så kan du finansiera bilköpet

Last modified date

Att köpa en bil är inte detsamma som att köpa en ny telefon eller ett nytt klädesplagg. En bil är för många en mycket stor och dyr investering som kräver månader (eller år) av sparande. Att ha råd med en bil är idag fullt möjligt, även för den med en lägre inkomst, och allt tack vare de stora finansieringsmöjligheterna som finns. Idag behöver du inte längre spara ihop till bilen på egen hand och vänta länge innan du kan få köra runt i den. Med hjälp av ett smart lån kan drömbilen bli din mycket snabbare.

Billån, snabblån eller privatlån?

När du står inför ett bilköp finns det många saker som är viktiga att tänka på. Du behöver se till att bilen du väljer passar in på ditt livsstil och är tillräckligt stor för ändamålet. Du behöver även se till att ha en bra försäkring som täcker det mesta och en smidig parkeringsplats eller garage för de stunder då bilen inte används.

Majoriteten av alla människor som vill köpa en bil har redan det mesta klart för sig och den svåraste biten är finansieringen. Om du vill använda dig av ett lån finns det främst tre olika låneformer att välja mellan. Du kan antingen ansöka om ett billån där bilen står som säkerhet, men du kan också välja ett privatlån eller ett snabblån utan UC och med bra lånevillkor. Snabblånet har idag blivit otroligt populärt och villkoren är mycket bättre än de var förr. Då lånet anses vara ett konsumtionslån kan du själv välja vad du vill använda pengarna till. Ångrar du bilköpet kanske du istället vill använda lånet till att köpa ny inredning och fixa de senaste inredningstrenderna i hemmet, åka på resa eller gå en efterlängtad utbildning eller kurs.

Låna privat eller delbetala via bilhandlare

Att ansöka om ett lån med bra lånevillkor är ett ypperligt sätt för dig att finansiera din bil, men om du inte hittar ett tillräckligt bra lån kan du i många fall delbetala bilköpet genom bilhandlaren. Även här kommer dock en kreditupplysning att tas på din ekonomi, men i många fall är kraven mycket längre än om du vänder dig till en väletablerad bank. Fördelen med att delbetala via en bilhandlare är att du själv inte behöver gå igenom ansökningsprocessen och sedan invänta svar och invänta utbetalning. Det är istället bilhandlaren som sköter hela ansökningen åt dig på plats, åtminstone i de allra flesta fall.

Varken privatlån, snabblån eller delbetalning via bilhandlaren kräver någon form av säkerhet. Den enda säkerhet som långivaren har är din egen personliga ekonomi. Försök därför att se till att ha så bra kreditvärdighet som möjligt, så att du får en lägre månadsbetalning, lägre ränta och bättre avbetalningsplan för din bil!

kalle