Fördelar med extraljus

Last modified date

Att köra i mörker är lite av en utmaning. Du behöver vara alert och på din vakt för att kunna upptäcka alla eventuella faror som kan finnas på vägen. För att öka chanserna att hinna upptäcka ett djur på vägen eller ett annat hinder är det bra att ha extraljus på bilen. Du kan bland annat installera en extraljusramp på bilen. En riktigt bra extraljusramp kan lysa upp det allra mörkaste vägarna och göra att du har en bra chans att undkomma en olycka.

Det finns olika extraljusramper och det finns en för alla bilar. En extraljusramp är väldigt diskret och syns inte så mycket på bilen vilket är positivt. Bilen behöver med andra ord inte alls bli ful för att du har en extraljusramp.

Installation av extraljusramp

Om du är händig kan du installera en extraljusramp själv. Men om du vill att kablar och annat ska dras på rätt sätt är det en god idé att lämna in bilen på en verkstad som kan göra installationen åt dig. Att ha extraljus är billigt jämfört om du kör på ett djur. Ett vilt djur kan orsaka stora skador på bilen. Dessutom är det väldigt otrevligt att köra på ett djur eller råka ut för en annan olycka på vägen.

kalle