Flera vägar till bilen

Last modified date

Går du i tankarna om att köpa en ny bil? Kanske har du redan en bil idag som du vill uppdatera eller så ska du skaffa dig din allra första bil någonsin. Ett bilköp är för många en mycket stor och spännande investering. Förr fanns det inga andra alternativ än att köpa bilen kontant, men idag kan du köpa bil med avbetalning, finansiera med ett lån eller använda dig av privatleasing.

Tack vare fler finansieringsalternativ har idag fler människor möjlighet att skaffa sig en bil. Med en bil får du en helt annan frihet och kan ta dig från en plats till en annan, utan att behöva anpassa dig efter bussar och tidtabellerna hos tåg. Att äga en bil är dock en ganska så kostsam historia. Utöver själva bilköpet kommer du att behöva betala för drivmedel, såväl som underhåll, försäkring och skatt. Genom att hitta en bra finansieringsmetod för själva köpet kan resterande utgifter dock underlättas.

Köpa kontant, finansiera med lån eller privatleasing – vad är bäst?

Alla människor har olika förutsättningar och olika behov, därför är det inte alla metoder som kommer att passa lika bra för alla bilägare. Som tidigare nämnt finns det idag olika metoder som du kan använda dig av för att få tillgång till en bil på en daglig basis. Kom ihåg att det är viktigt att du använder dig av en seriös bilhandlare för att inte råka ut för bedragare. På holmgrensbil.se hemsida kan du hitta mängder med bra bilar i olika prisklasser och du kan själv välja om du vill betala kontant, delbetala eller leasa.

Köpa bil kontant

Att köpa bilen kontant innebär att du betalar hela beloppet på en gång och utan att du använder dig av ett lån eller delbetalning. Fördelen med detta är att bilen är helt och hållet din och att du inte behöver oroa dig för några extra kostnader varje månad. Nackdelen är att du behöver spara ihop pengarna, vilket kan ta lång tid om du har en snäv ekonomi. Det innebär att du kan få vänta längre på bilen än du önskar.

Finansiera bilen med ett lån

Idag finns det både privatlån och billån att använda sig av för den som vill delbetala din bil. Många bilhandlare erbjuder även egna delbetalningsalternativ som kan användas. Med ett lån kan du köpa din drömbil, även om du inte har pengar på kontot för tillfället. Ett lån innebär dock alltid att du måste betala tillbaka hela beloppet, inklusive en ränta och en effektiv ränta. I slutändan blir det således dyrare än om du hade betalat den kontant.

Privatleasa

Privatleasing är ett alternativ för den som vill ha tillgång till en bil, men som inte vill äga den fullt ut. Kort och gott kan man säga att det innebär att du hyr bilen, vanligtvis under loppet av tre år. Bilen är således inte din, utan det är fortfarande handlaren som står som ägare. Du betalar en månadskostnad för att få hyra och denna kan variera mycket beroende på restvärde, bilens pris, räntan och leasingtiden som valts.

kalle