Så fixar du körkortet på billigaste sätt

Last modified date

Att ha eget körkort är både skönt och underlättar mycket i livet. Det är en härlig känsla att bara kunna sätta sig i en bil och köra iväg. Ett problem för många är att det kan bli dyrt att ta körkort. Du kan faktiskt fixa ditt körkort både enkelt och billigt med en bra körskola och mycket körning på egen hand, så får du pengar över att lägga på en egen bil.

Rätt körskola

Först och främst ska du satsa på rätt körskola när du ska ta ditt körkort. Du vill lära dig så mycket som möjligt å ena sidan, och å andra sidan vill du ju inte att tusenlapparna ska flyga iväg. Det måste också vara enkelt och roligt för din blivande co-driver att gå handledarkursen, så att du har någon att träna och köra med alldeles gratis. Ett tips är att satsa på My Driving Academy som din körskola, då de har körskolor över hela Sverige och även erbjuder intensivkurser. De har mycket material online och kommer att hjälpa dig att ta körkortet så billigt som möjligt. Oavsett var du bor i Sverige kan du fixa körkortet på ett billigt och smidigt sätt.

Kör på egen hand – spara tusenlappar

För att kunna ta ditt körkort så billigt som möjligt måste du köra på egen hand. Alltså att du kör tillsammans med en person, som en förälder, äldre syskon eller vän, som har gått en särskild handledarkurs. För att kunna köra så mycket som möjligt bör du satsa på en person som har tid att köra med dig flera gånger i veckan. Helst en person som tycker att det ska bli roligt att hjälpa dig med körkortet. En farfar eller mormor kan ibland vara helt perfekt. Ju mer du kör på egen hand, desto fler tusenlappar kommer du att spara. Mer pengar till en framtida bil, alltså. Försök också att få köra olika märken, som både en Mitsubishi, Volvo och en BMW. Det som också är viktigt är att du kör med en person som förstår att du övar med dem, men kunskapen främst kommer från din körskola. Din mamma, som har haft körkort i 30 år får ju köra bil, men det är inte alltid säkert att trafikskolan skulle anse hennes växling som den mest miljövänliga. Eller att din pappa gör omkörningar på ett korrekt sätt. Du går på körlektionen och lyssnar mycket noga på vad din bilskolelärare säger. Sedan använder du också deras kursbok som finns online för att lära dig mer och försäkra dig om att du verkligen förstått rätt. Nästa gång du övningskör med pappa, moster eller farmor förklarar du tydligt och utförligt för dem vad du ska träna på. Passa också på att köra så mycket som du får chansen till. Att köra bil handlar mycket om vana, att få in växling, koppling, bromsning och titta i backspegel under körningen som en vana. Då kommer du lära dig allt du behöver och bli godkänd på uppkörningen.

kalle